Warung Bebas

Sabtu, 17 November 2012

cerita lucu bahasa jawa

untuk kali ini saya mau share cerita lucu bahasa jawa untuk menghibur anda semua khususnya bagi mereka dari jawa ataupun bukan orang jawa yang mengerti bahasa jawa, biar anda semua bisa terhibur dengan adanya cerita yang lucu ini, cerita yang lucu ini bisa dibaca kapan saja tapi baiknya jangan dibaca waktu anda sedang sibuk, enaknya sih bacanya kalo lagi santai saja

cerita lucu bahasa jawa ini mudah-mudahan bisa membuat anda tersenyum dan bahagia segala gundah dan cape mudah-mudahan bisa hilang juga ini dia  cerita lucu jawa yang anda tunggu-tunggu untuk hiburan

cerita lucu bahasa jawa 1
 Upacara Mantenan
Mas Agung bali soko dolan gone kancane, mampir ning warunge Gogon Joss.Dasare Mas Agung isih legan, ngepasi ora ono gawean, mesthi kerepe dolan - dolan marani kancane.Ngerti kancane siji iku lagi nglamun, Mas Agung banjur kewethon idene kanggo mbethek'i Gogon Joss koyok biasane

Mas Agung : Heh, Lek Gon...timbang nglamun iki aku nduwe bethke'an anyar meneh..
Gogon Joss : Opo meneh....
Mas Agung : Kowe ngerti karepe upacara temu manten kae, gene kok ndadak nganggo ditemukke barang?
Gogon Joss : opo yow...nganu, supayane mantene gathuk, lan temu rasane, nyawiji antarane lanang lan wadon..
Mas Agung : Wah, yo pinter jebule....!
Gogon Joss : Wong kene kok,...
Mas Agung : Lha iki terusane....manten kae kok ditimbang dipangku bapak'e, karepe piye iku njal?
Gogon Joss : karepe, manten iku podo abote, ora ono bedane anak'e karo mantune, ngono...
Mas Agung : We lha, isonan jebule...!!!
Gogon Joss : Lho piye to?ku kan wis tau nglakoni...nk kowe kan durung tau, mulane takon
Mas Agung : Ngece ik....
Gogon Joss : Wis takon opo meneh?
Mas Agung : Lha terus Kacar kucur kae opo maksude?
Gogon Joss : Wong lanang aweh guno, koyo nafkah marang wong wadon, biso ngayani, ngayomi lan ngayemi.
Mas Agung : Wah...jan pinter tenan kowe,Lek Gon....
Gogon Joss : Aku ki mboh kok....
Mas Agung : Iki sing terakhir, geneyo manten kok terus mangan sego punar?
Gogon Joss : Mantene kroso luwe, terus mangan, ha...ha..ha....
Mas Agung : Wooo....Iki jelas nk ngawur, kumat....
Gogon Joss : Mulakno ndang rabi, ora usah takon - takon wae
Mas Agung :He..he..he..!!!!!

cerita lucu bahasa jawa 3
Ono wong ndeso mlebu kutho, jenenge Pak Joko. Teko khuto Pak Joko bingung weruh bangunan gedhe-gedhe...
Pas ning ngarep BANK, Pak Joko moco tulisan OPEN... Pak Joko mikir, OPEN kok gedhe banget???? Terus rotine sepiro???? Ono BULE arep mlebu BANK kuwi, Pak Joko mbengok.....
"Mas ojo mlebu iku Open!!!!", Bule tetep mlebu.
Ora suwe ono wong NEGRO metu, Pak Joko ngomong, "Lha dala.... Dikandani ojo mlebu OPEN kok ngengkel wae..., gosong tho awakmu...!!!"

cerita lucu jawa 4

BALAS DENDAM

Arep maring sawah Rikun pethukan karo Ratno

Rikun: Ngapa kowe esih esuk wis mlaku-mlaku karo kethek kucel?

Ratno: Ooo dasar picek, sik tek tuntun kiye jenenge wedhus duduk kethek!!

Rikun: Lah aku ora takon rika.. Sing tek takoni pancen weduse..

Ratno: Ooo awas kowe ya!


Bali kang sawah wong loro pethukan maning Ujuk-ujuk Ratno ngentut mak dut.. Rikun pecucuan..

Rikun: Kunyuk dobol.. Ngentut sembarangan! *Rikun arep semaput saking bacine.

Ratno: Siki kowe tek takoni, ngentut kuwe apik apa ora?

Rikun: Ya genah ora apik *karo nutupi irung

Ratno: Lah mulane tek buwang..

Rikun: Lah misale apik kepriwe?

Ratno: Lah mulane kowe tek wei..

Rikun: *mutah-mutah



cerita lucu bahasa jawa 5

NGUMBAH KUCING

Rikun tuku deterjen neng warunge Ratno

Ratno: Kun, dengaren kowe umbah-umbah dewek?

Rikun: Aku arep ngumbah kucing..

Ratno: Ora salah kuwe Kun? *Ratno bingung

Rikun: Iya soale kucingku akeh tumane..

Ratno: Lah ya bisa mati kucingmu Kun..

Rikun: Lah tangggaku wingi kaya kuwe kucinge ya ora papa. Kalem no..

Bar mbayar Rikun bali arep ngumbah kucing.

Ngesuke Rikun tuku rokok neng warunge Ratno

Ratno: Kun kepriwe kucinge ko?

Rikun: Genah mati koh..

Ratno: Lah kuwe.. Tek omongi ora percaya si ko, lah kucing dikumbah karo deterjen si nggo ngapa, mbok ana obat tuma. *sungune Ratno modod..

Rikun: Kucingku mati udu meri deterjene..

Ratno: Lah sih kenang ngapa??!!

 gimana  cerita lucu bahasa jawa nya pada lucu semua kan apa anda bisa terhibur , tersenyum dan tertawa, ya mudah-mudahan anda merasa senang membacanya, untuk postingan kali ini dicukupkan sekian dulu mudah-mudahan postingan selanjutnya bisa share hal yang lebih bermanfaat, sampai jumpa....wassalam

Posting Menarik Lainnya :
gambar lucu      FOTO LUCU  cerita lucu banget   cerita lucu abu nawas
cerita lucu  

0 komentar em “cerita lucu bahasa jawa”

Poskan Komentar

 

Apick_Aw0x'z Copyright © 2012 Fast Loading -- Powered by Blogger